Monday, April 3, 2017

finally...
after 2 years, jalan terbuka untuk pindah ke tempat kerja yang baru...
hopefully, i can adapt with the environment...
quite difficult during the interview...
quite speechless when they say i got the position even though there are so many other candidates that come during that day...
walaupun gaji agak rendah berbanding gaji sekarang, still kene syukur sebab dapat tukar tempat kerja...
harap2 tak adalah aku keluar kandang rimau masuk kandang buaya.

WISH ME LUCK!!

Monday, December 19, 2016

bila bestfriend cakap "wey, insyaALLAH akhir bulan Januari ni aku jadi suami orang".
rasa dia mcm nak menangis pun ada.
bukan nak menangis, dah menangis pun.
kawan yang selama ni share rahsia, masalah sama2.
akhirnya dah nak kawin.
finally, aku cakap.
sbb ape?
mcm2 kot halangan yg diorang lalui, akhirnya sampai gak ke jinjang pelamin. 

Sunday, December 11, 2016

kadang-kadang before kita nak tinggalkan comment kat post someone, cuba letak diri kita pada tempat orang tu.
jangan pakai sesedap rasa, tak pikir perasaan orang lain.
bergurau ada limit okay. 

Friday, October 7, 2016

Just One Smile Is Very Alluring

                    
                  
Tengah stress sekarang ni sebab tak dapat nak download balance 8 episode lagi.
Sebab server website dia tengah tak okay.
Maka terjadilah entry ni. 1st entry setelah sekian lama.

Meroyan tak sudah tengok drama ni. Sweet sangat bagi orang single macam aku. Hahaha
Pelakon handsome dan lawa. Siapa minat tengok drama (tapi ni bukan drama korea), bolehlah try usha2 drama ni.
Tajuk dia? Sama macam tajuk entry ni, Just One Smile Is Very Alluring / Love O2O. 
Selamat menonton!